Wijnkaart

Champagne

Waris-Hubert, Blanc de Blancs, Grand Cru Chardonnay Onze huischampagne, lekker en complexloos!

Waris-Hubert Zéro Dosage Chardonnay Geen toegevoegde suikers; een smaakbommetje!

Waris-Hubert "Estence" 60% Chardonnay, 40% Pinot Noir Eerste Champagne uit de Grauves, met een eigen karakter.
DE houttoetsen geven een licht rokerige smaak met hinten van tonic dankzij de Chardonnay, aangesterkt door de Pinot Noir.

Waris-Hubert, Rosé Brut Chardonnay, Pinot Noir

Bollinger Spécial Cuvée Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier De Special Cuvee is een unieke balans tussen power, body en finesse. De blend wordt sterk gedomineerd door 60% Pinot Noir. Het resultaat is een zeer karaktervolle en elegante champagne met een mooie en verfijnde mousse.

Ruinart, Blanc de Blancs Chardonnay Deze prachtige Blanc de Blancs van Champagne Ruinart is fris, soepel en rond met schitterende delicate bubbels.
Fijn en mineralig, neus van brioche en geroosterde amandelen. Zeer elegante champagne.

Cava

Cava Parxet - Brut Reserva Panse Blanca, Macabeo, Parellada

Cava Parxet - Ecologico Reserva Chardonnay, Macabeo Een frisse en fruitige cava van biologische druiven. Er worden enkel natuurlijke middelen in de wijngaard gebruikt,
geen pesticiden noch herbiciden. Uit deze bodem komt na de élevage een zuivere, zachte en fruitige cava voort.

Cava Privat Alta Alella Brut, Penédès Macabeu, Xarel-Lo, Parellada, Chardonnay Wijnhuis Alta Alella maakt deze bio-cava volgens de traditionele methode en laat de basiswijn vergisten op zijn natuurlijke gisten.
De oogst gebeurt handmatig in kleien dozen op het optimale moment van rijpheid. De druiven worden eerst zeer licht gekeusd om enkel het eerste sap te verkrijgen, daarna gebeurt de fermentie in gescheiden vaten.

Prosecco

Prosecco DOC Bedin, Treviso Prosecco Een lichte strogele, vrij droge wijn met een delicate neus van lentebloemen.
Een frisse, evenwichtige wijn met een aangename zure toets.

Spumante

Matteo Giribaldi, Brut Metodo Classico, Rodello, 2014 Chardonnay, Pinot Nero Deze Spumante wordt geteeld op zanderige kleigronden in het gebied van Alta Langa, waar Agricola Giribaldi
hun wijngaarden aanplantten in 2013. De Chardonnay en Pinot Nero gedijen hier echter reeds meer dan een eeuw.
Deze spumante heeft een citroengele kleur, is elegant en aromatisch in de neus.
We proeven droog fruit en een lichte toets van honing. Een toppertje van jewelste !!!

Methode Traditionelle

Amalia Brut, Domaine Tselepos, Griekenland Moschofilero Mooie goudgele kleur met groene reflecties. Fijne en intense bubbels. Mooie lange afdronk met aroma’s van rozen en honing.
Volgens de regels van de Champagnekunst wordt deze magnifieke witte basiswijn gevinifieerd. Een tweede gisting gebeurt op de fles om een elegante en fijne bubbel te creëren.

Waes Rosé Brut 2013 Rondo, Regent, Leon Millot Fantastische rosé-schuimwijn met frisse zuren.
Bubbel van Gentse bodem!

Frankrijk Rood

Pech de Lune "Equinoxe", AOC Saint-Chinian, Languedoc, 2015 Syrah, Grenache, Carignan Druiven worden handgeplukt, 12 maanden rijping, heerlijk volle fruitsmaak.
Exclusieve import voor Baravins.

Duberny, Domaine Régismont, Languedoc Merlot, Cabernet Sauvignon Een traditionele Bordeaux meets Languedoc, met een combinatie van Merlot en Cabernet Sauvignon; deze versmelten heerlijk samen en creëren een expressieve neus met een zacht boeket van kersen, pruimen en braambessen
De smaak in deze rode wijn fruitig, vol en soepel met veel rode bessen met volle krachtige afdronk met elegant versmolten taninne.
Merlot geeft het fruit en de Cabernet Sauvignon brengt body in deze wijn, kortom een mooie rode wijn die door zijn levendige en volle dronk veel voldoening schenkt.

In Vino Erotico, Languedoc, 2014 Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon Afkomstig van een coöperatieve, waarbij 220 wijnboeren aangesloten zijn en die 100 Ha wijngaarden bezitten. Zo beschikken ze over hoogtechnologische installaties om een mooi en eerlijk product te maken.

Château La Louvière, Pessac-Léognan, 2012 Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot Cacao en zachte kruiden op een basis van rozen en smakelijke blauwe bosbes: de neus heeft charme.
In de mond is de wijn gesloten maar aangenaam, zonder overdreven concentratie.
Diepe smaak van zwart fruit.

Pech de Lune “L’espace d’un moment”, Languedoc, 2009 (!!!) Grenache, Syrah Beperkt aantal flessen!

Pech de Lune “L’espace d’un moment”, Languedoc, 2012 Grenache, Syrah Slechts 25hl worden op de markt gebracht van deze schitterende Saint-Chinian. Druiven worden handgeplukt, minimum 12 maanden rijping op oude eiken vaten.
Exclusieve import voor Baravins.

Mas Oncle Ernest “Rien ne sert de courir”, Côtes du Rhône, 2014 80% Syrah, 20% Grenache Rode wijn uit de Ventoux-streek. De neus is boeiend en veelbelovend…
De wijn werd 12 maanden gelagerd op eiken vaten in een afgesloten grot en dat proéf je! Deze wijn biedt je een volle,
rijke smaak van zwart fruit!

Aubaï Mema “Lunatico”, Languedoc, 2009 Grenache Vieilles Vignes

GT-S, Le Plan – Vermeersch, Côtes du Rhône, 2014 Syrah Diepvolle rode wijn met een aangename balans van kruiden, rood fruit en eik.

Silage de Malartic, Bordeaux, 2011 Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot Tweede wijn van Chateau Malartic Grand Cru Classé de Péssac-Léognan. Hij levert ons intense aroma’s met een elegante en complexe structuur met fijne noties van rode vruchten, hout en rook.
Zachte en fruitige afdronk, met een lange, nadrukkelijke en ronde finale. Een aangenaam geheel, intens en gulzig.

GT-X, Le Plan – Vermeersch, Côtes du Rhône, 2014 Blend van de 10 beste cuvees van het domein, waaruit de blend bestaat is het geheim van de wijnbouwer! Fantastische dieprode wijn uit de zuidelijke Rhônestreek (domein van de familie Vermeersch).
De neus getuigt van rijpheid en elegantie. We proeven intens zwart fruit, kersen en peper.
Krachtige wijn (15°) met aromatische en verfijnde tannines; mooie afdronk.
Aanrader!

GT 1, Le Plan – Vermeersch, Châteauneuf-du-Pape, Côtes du Rhône, 2013 Grenache, Syrah We proeven vooral zwart fruit en granaatappel. Krachtige afdronk met geraffineerde tannines.
Topper van dit domein!

Frankrijk Wit

Domaine d’Astruc Réserve 2015 Chardonnay De filosofie van dit huis is er op gericht de typiciteit van de bodem en het druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de wijngenieter vandaag de dag verlangt : Veel fruit, concentratie, kleur, geur en vooral : smààk.

Château La Louviere, Pessac-Léognan, 2011 Sauvignon Blanc, Sémilion Witte wijn met een schitterende, goudgele schijn.
Bloemetjes, citroen en pompelmoes in de neus.
In de mond een intens en geconcentreerde, verfijnde Pessac-Léognan, met een aangename vettigheid,
maar zeker ook een goede tegenbalans met zuren en een lange, intense afdronk.

Château Bonnet, Entre-Deux-Mers, Bordeaux, 2015 Sauvignon Blanc, Sémilion, Muscadelle Château Bonnet is gelegen ten noorden van Entre-Deux-Mers in de gemeente Grézillac.
Deze witte wijn heeft frisse, intense aroma’s van exotisch fruit en agrum. Een assemblage met drie verschillende
cépages, welke gedomineerd wordt door de Sauvignon Blanc.
Deze droge witte wijn is zeer klassiek, met fijn fruit zoals Granny Smith-appel en peertjes, doch vrij evenwichtig en
met veel fraîcheur.

Domaine de Montine “Gourmandises Blanc”, 2015 Roussanne, Marsanne, Viognier, Grenache Blanc Deze witte wijn is harmonieus met een goede aromatische standvastigheid.
Aroma’s van exotisch fruit, perziken & abrikozen, met in de afdronk een verleidelijke touch van citrus.

Duberny, Domaine Régismont, Herault (Languedoc) Chardonnay, Viognier Een prachtige combinatie tussen de druiven chardonnay en viognier, opgevoed op klei-kalksteen en klei-silica-bodem.
Deze biologische wijn heeft een glinsterende gele mantel en is een heerlijke zeer aromatische frisse witte wijn, met delicate geuren vol viooltjes en perzik en een romige afdronk van yoghurt met een beetje honing, noten en ronde zuren.
In de mond is hij rond, vol en soepel.

In Vino Erotico, Languedoc, 2015 Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier Afkomstig van een coöperatieve, waarbij 250 wijnboeren aangesloten zijn en die 100ha wijngaarden bezitten. Zo beschikken ze over hoogtechnologische installaties om een mooi en eerlijk product te maken.

Domaine de Marotte Viognier, Ventoux, 2015 Viognier Prachtige gemaakte Viognier met aroma’s van peer, perzik en meloen en een geur van appelbloesem.
Zomerse aanrader!

Pouilly Fumé “André Dezat & Fils”, Loire, 2015 Sauvignon Blanc Deze mooie cuvée van Pouilly-Fumé heeft zeer typische aroma’s van citrusvruchten en kiezelstenen. Tegelijkertijd is deze Sauvignon ook sappig, rijk en relatief rond.

Laurent Miquel Albarino, 2015 Albariño De eerste Albariño-oogst van Franse bodem; een „frisse” ontdekking!

Mas Oncle Ernest “Les Safres de mon Enfance”, Côtes du Rhône, 2016 Grenache Blanc, Roussanne, Viognier, Vermentino Witte wijn uit de Ventoux-streek; drie maanden op hout gelagerd.
De neus is veelbelovend en vrij complex. In de mond proeven we frisheid, wit fruit en toch zachtheid. Van deze wijn werden slechts 3000 flessen gebotteld.

Le Plan Vermeersch GT-V, Côtes du Rhône, 2016 Viognier Grootse volle witte wijn van de Vlaamse familie Vermeersch.

Silage de Malartic, Bordeaux, 2011 Sauvignon Blanc, Semillon Tweede wijn van Château Malartic – Lagravière; profiteert van de vakkennis van de familie Bonnie.
Bijzonder lekkere witte Pessac, enerzijds krachtig en complex, anderzijds zeer fijn en elegant.

Pouilly Loché, Clos de Rocs Les Mûres, Mâcon, 2014 Chardonnay Een onbekende topper uit de Bourgogne: biologische diepgele, vettige en krachtige wijn.

Pouilly Loché, Clos de Rocs Monopole, Mâcon, 2014 Chardonnay Slechts 1 (één) hectare wordt voorzien voor deze klassevolle diepgele Mâcon-wijn. Perfectie voor wie houdt van mineralen en hout (12 maanden houtlagering) in de wijn.

Condrieu “Les Grandes Chaillées”, Côtes du Rhône, 2014 Viognier Dit ambitieuze domein krijgt steeds meer erkenning door de belangrijkste wijncritici en –gidsen wereldwijd (het kreeg een score van Robert Parker van 91/100).
Deze zeer aromatische wijn met licht goudgele kleur heeft een rijk boeket van rijpe vruchten (perzik, abrikoos, mango) en honing; dezelfde aromatische intensiteit vindt men terug in de mond, ondersteund door een mooie mineraliteit. Deze appelatie is duidelijk één van de meest ondergewaardeerde witte topwijnen!

Domaine du Vieux Télégraphe (Châteauneuf-du-Pape); 2014 40% Clairette; 30% grenache; 15% Bourboulenc; 15% Roussanne Manuele oogst met strenge en dubbele sortering in de wijngaard; pneumatische persing en vinificatie in inox kuipen (60%) en in eiken vaten (40%).
Rijping gedurende 9 maanden deels in kuipen en deels in eiken vaten, gevolgd door 3 maanden rijping op fles.
Deze wijn heeft een licht strogele kleur, evoluerend naar goudgeel en in de neus een rijk aroma van bloemen, fruit en honing; in de mond is hij rijk en fruitig. Na rijping (4-5 jaar) ontwikkelen zich tertiaire aroma's van gedroogd fruit, hazelnoten en hars zonder dat de wijn zijn frisheid verliest.

Frankrijk Rosé

Le Grand Noir, Languedoc Pays d’Oc, 2015 Syrah, Grenache Le Grand Noir wijnen worden gemaakt in de Minervois, geproduceerd door Celliers Jean d'Alibert (opgericht in 1953). Celliers Jean d'Alibert ligt 20 km. ten zuiden van Carcassone en 25 km. ten noorden van Narbonne. De wijnen worden verbouwd op een kalkhoudende ondergrond, veelal op de zuidhellingen van dit pittoreske landschap. Het klimaat is mediterraan met Atlantische weersinvloeden. Onder deze naam vinden de volle en fruitige wijnen, met het warme karakter van het Franse zuiden, hun weg naar vele wijnliefhebbers in de wereld. De druiven worden met de hand geplukt.
Geselecteerde wijngaarden in de regio van Carcassonne en de Minervois. De druiven worden geoogst bij volle rijpheid. Koude maceratie alvorens het persen van de druiven. Rijping gedurende 3 maande voor de botteling. 

Licht roze met intense aroma’s van framboos, aardbei met een hint van peper. Frisse en fruitige wijn.

Inès Fronton, 2015 Négrette Deze druif gedijt enkel in heel droge streken, zoals het zuidwesten van Frankrijk. Zeer mooie rosé boordevol rood fruit !

Mas Oncle Ernest “Ephémère”, Ventoux, 2016 Grenache, Syrah Alexandre Roux is de vierde generatie van een wijnbouwersfamilie uit het kleine Zuid-Franse dorpje 'Entrechaux'. Hij werkt sinds 2003, samen met zijn vader, in de familiale wijngaarden. In 2007 maakte hij de sprong door er zelf wijn van te gaan maken en die op de markt te brengen. Als eerbetoon aan zijn overgrootvader, nonkel Ernest, die met de druiventeelt begon, noemde hij het wijndomein naar hem. De wijngaarden liggen verspreid over de appellatiegebieden 'Côtes Du Rhône' en 'Ventoux'. Elk perceel wordt apart gevinifieerd om daarna een samenstelling te maken met de meest geslaagde wijnen. Deze uitgesproken droge rosé is voor 95% gemaakt uit Grenache en 5% Syrah, hij werd direct na de oogst geperst en vervolgens gedurende 10 dagen koud gefermenteerd. Deze rosé met een frisse, lichte kleur heeft een delicate neus en toetsen van vers fruit.

Frankrijk Zoet

Clos Lapeyre – Jurançon Moelleux, 2014 Gros Manseng, Petit Manseng Een grote zoete wijn heeft steeds als norm “Fris-zoet en droog eindigend”. Verrassend en intrigerend is dan ook de droge, pompelmoesgetinte finale.
Wordt geoogst in vier fases van november tot december, afhankelijk van de conditie van de druif.

Frankrijk Speciaal

Vin Jaune, Côtes du Jura, 2008 Savagnin Droge witte wijn, meeslepend en fascinerend, met noten, gedroogde vruchten en kruiden in de neus.
We bekomen een krachtige, hardnekkige smaak.
Deze Vin Jaune wordt gemaakt in de Jura, gerijpt in vaten gedurende meer dan zes jaar.
Het wonder van de Vin Jaune gebeurt tijdens al die jaren wanneer een gistsluier de wijn beschermt en de typische kleur, aroma’s en een buitengewone smaak geeft.
Deze wijn heeft een spectaculair verouderingspotenieel.
Uniek product!

Domaine Eric Laguerre : O-xy Grenache Blanc Een “Vin Jaune” uit de Roussillon, verbluffend!! Er werd vijf jaar “gewerkt” aan deze wijn; finaal werden er slechts 189 flessen gebotteld en op de markt gebracht! Een unicum voor de echte wijnliefhebber.

GT-O, Le Plan-Vermeersch, Côtes dus Rhone, 2016 Viognier Witte” (oranje!) wijn gemaakt volgens het vinificatie-proces van rode wijn; schillen en steeltjes worden
meegegist met het sap, waardoor we een “witte” wijn krijgen met tannines! Droge, organische wijn met aangename mineralen!
Aanrader voor wie eens “iets anders” wenst te proeven!

Vin de Paille, Domaine Michel Thibaut, Côtes du Jura 2010 Chardonnay, Savagnin, Poulsard, Trousseau De Vin de Paille ziet het daglicht pas nadat aan een specifiek proces voldaan is, want deze wijn heeft aandacht
en een zachte hand nodig. De voorkeursbehandeling begint reeds bij het oogsten; alleen de mooiste trossen
Chardonnay, Savagnin, Poulsard en Trousseau druiven worden gekozen en apart gehouden voor de Vin de Paille.
De trossen worden daarna ongeveer drie maanden op roosters gelegd of in een geventileerde ruimte gehangen. Na deze
langzame dehydratering, worden de vruchten, die vol suiker zitten, geperst.
Het verkregen most gist tot een alcoholpercentage tussen 14,5° en 17°. Daarna rijpt de wijn drie jaar in eiken vaten.
Dan onthult de wijn de rijke en complexe smaken van gekonfijt fruit, honing, karamel en marmelade.
Het flamboyante elixir werd lang als natuurlijke weerstandsverwekker gebruikt vanwege de energetische eigenschappen.

Italië Rood

Teanum Favugne Rosso, DOP, Puglia 2015 Montepulciano Manuele druivenoogst, donkerrode kleur, rijke aroma’s van rode bessen met hinten van koffie! Zachte tannines en een lange afdronk.

Barbera d’Asti, DOCG Superiore, Piëmonte 2013 Barbera Familiebedrijf in San Damiano d’Asti; reeds meer dan 60 jaar passionele wijnbouwers van vader op zoon. Dit is een naar Bordeaux neigende intense wijn met fluwelen tannines.

Schola Sarmenti Roccamora IGT, Puglia Negroamaro Deze Roccamora is 100% Negroamaro van 40 jaar oude stokken. De 4500 stokken per hectare, leveren 8000 kg fruit per hectare. De wijngaard ligt op het zuiden en de temperatuur wordt beinvloed door de zee.
Zwarte bessen, rode bessen en bosbessen. Lekkere volle mond met wederom rijp fruit en een lichte kruidigheid.

Schola Sarmenti Critera, IGT, Puglia, 2013 Primitivo di Salento Uniek frisse Primitivo; noties van kruidnagel en muskaatnoot. Mondvullende wijn met accenten van drop en zoethout.

Barbera d’Alba, DOC Superiore, Croere, Piëmonte 2013 Barbera Diep robijnrode wijn met veel vol fruit, 15 maanden gelagerd in kleine houten vaten.

Lucciconi, Toscane, 2013 Sangiovese Het domein Azienda Agricola Le Muricce wordt beheerd door Vlamingen.
Lucciconi is een typisch Toscaans woord, afgeleid van het werkwoord luccicare, wat ”schitteren” betekent. ”Lucciconi” verwijst naar de schittering in de ogen net op het ogenblik dat men begint te wenen maar nog vòòr de tranen echt beginnen te vloeien.
De naam Lucciconi verwijst hier naar de schittering van de wijn en de ’tranen’ die langzaam hun weg vinden in het glas.
Deze wijn is 50% gelagerd op inox cuves en 50% op oude Franse eiken vaten.

Pelissero Barbaresco, Langhe DOC, Piemonte, 2011 Nebbiolo Deze wijn is in feite een “kleine Barbaresco”. Tanninerijk, maar klassevol, rijp en mooi geïntegreerd. Groots!

Refosco di PR Roggio dei Roveri, Veneto, 2013 Refosco Robijnrood gekleurde wijn met een intense geur van rode fruitsoorten (onder andere bramen, bessen en framboos).
12 maanden op eik gelagerd, wat resulteert in een intens smaakpallet.

Amarone della Valpolicella DOC, Veneto, 2012 70% Corvina, 25% Rondinella, 5% Molinara Deze wijn wordt alleen in de grote wijnjaren gevinifiëerd. Amarone wordt gemaakt van gedroogde (halfzoete) druiven die natuurlijk gedroogd worden op frisse zolders vanaf de oogsttijd tot januari. Het is een rijke, geconcentreerde en sterk alcoholische wijn, door kenners hoog gewaardeerd. Altijd zeer diepe kleur, zeer geconcentreerde neus en fluwelen textuur. Rijke aroma’s van gedroogde bosvruchten en hout door de lange lagering.

Gattinara DOCG, Piemonte, 2010 Nebbiolo Complexe granaatappelkleurige wijn met zijdezachte tannines, afkomstig van Travaglini; een klein (59ha) exclusief domein in het noorden van Piemonte.

Barbaresco DOCG “Pian Cavallo, Piëmonte, 2011 Nebbiolo Intense, klassevolle granaatrode wijn uit Piëmonte, die minimum 24 maanden op eik gelagerd werd, én 12 maanden op fles gerijpt werd.
We proeven volop kruidige bramen en volop fijne tannines.
Een topper!

Il Poeta IGT, Toscane, 2011 35% Sangiovese, 35% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon Il Poeta 2011 is de vierde jaargang van deze IGT (Identificazione Geogafrica Tipica). Deze appellatie werd gecreëerd door de wijnbouwers die Cabernet Sauvignon en Merlot telen en de Supertoscans hebben uitgebracht.
Il Poeta bestaat in het topjaar 2011 uit 35% Sangiovese, 35% Merlot en 30% Cabernet Sauvignon. De wijn heeft minstens 18 maanden gelagerd op nieuwe Franse eiken vaten van 225 liter.
De vroegere eigenaar van het domein, Signor Garuglieri, was een “contadino stornellatore”, die tijdens het werk in de wijngaard volksliedjes zong en verhalen vertelde om de arbeiders te amuseren. In Greve stond hij bekend als “Il Poeta” en werd een deel van de wijngaard “La Vigna Del Poeta” genoemd.

Barolo DOCG Cannubi Boschis, 2011 Nebbiolo Deze Barolo wordt geoogst op de exclusieve heuvel ”Il Cannubi”, waar de “Boschis” een hoofdrol in kwaliteit garandeert.
Deze Cru Barolo bezielt Piëmonte. Mooi versmolten tannines, met een zwoele finale van rijp fruit, tabak en
het aardse van truffel.
Gerijpt in nieuwe Franse eiken vaten gedurende 18 maanden. Na de assemblage en de botteling volgen nog eens 18 maanden rust op fles in de kelders van het domein. Gevinifieerd door de eerste vrouwelijke wijnmaakster in Italië !!

Refosco di PR Roggio dei Roveri, Veneto, 2012 Refosco Robijnrood gekleurde wijn met een intense geur van rode fruitsoorten (onder andere bramen, bessen en framboos).
12 maanden op eik gelagerd, wat resulteert in een intens smaakpallet.

Italië Wit

Preciso Grillo, Sicilië, 2016 Grillo Een hele frisse Siciliaanse wijn met noties van citrus en tropische vruchten.
Heerlijke aperitiefwijn!

Tenuta Sant’ Antonio Scaia Bianca, IGT Veneto, 2016 Garganega, Chardonnay Tenuta Sant’ Antonio is een wijnhuis met meer dan 50ha wijngaarden in het Valpolicella-gebied, bekend van de
Amarone-wijnen.
We vinden een neus van ananas, sinaasappel en pompelmoes, in de mond proeven we acaciabloemen en jasmijn.
Zacht fris met een mooie balans en een prachtig bittertje in de afdronk.

Punggl, Alto Adige, 2014 Pinot Grigio Nals Margreid is de fusie van twee wijngaarden Nals en Margreid die de handen hebben samengeslagen om
een meer vooruitstrevend project te starten. Hun wijnen beschikken over een fantastische dosis finesse en
worden steeds beïnvloed door de hoogte van de wijngaarden, 600 tot 800 meter boven de zeespiegel
met koelere nachten en aldus een betere rijping.

Teanum Alta Falanghine IGT, Puglia, 2014 Falanghina Strogeel met aroma’s van geel fruit en vanille.
Zachte, aangename en aanhoudende finale in de mond!

Vigevano Bianco DOC, Piemonte, 2015 Erbaluce Vigevano is een stille droge witte wijn en bestaat uit 100% Erbaluce.
Hij heeft 8 maand op Franse eiken vaten liggen rijpen.

Roero Arneis DOCG, Piëmonte, 2015 Arneis Fratelli Ponte is een familiebedrijf in San Damiano d’Asti; reeds meer dan 60 jaar passionele wijnbouwers van vader op zoon. Strogele wijn met een gouden schijn, die verrast door delicate aroma’s

Collefrisio, Abruzzen, 2015 Pecorino Strogele wijn uit de Abruzzen (Oostkust) met de zeldzame Pecorino-druif, die profiteert van de koelte van de
Adriatische zee.
De Pecorino-druif werd herontdekt in de jaren ’80 en werd nu pas gecommercialiseerd als een speciale, originele & aromatische druif met een duidelijke minerale toets.
We proeven groene thee en geel fruit, vooral perzik in de afdronk

Rèmole Bianco, Toscana IGT, 2015 Vermentino, Trebbiano Al 70 jaar schittert het huis Frescobaldi in de Toscaane wijnindustrie.
Deze Rèmole heeft een strogele kleur met een lichtgroene reflectie. We hebben een neus van rijpe peren en nectarines;
met een frisse en gebalanceerde afdronk.
Mooi buitenbeentje!

Amalia Langhe Rossese Bianco, Piëmonte, 2013 Rossese Bianco De druiven voor deze volle, heldere wijn uit Piëmonte worden handgeplukt.
Vol van minerale zuurtjes en wit fruit. Vrij lange en complexe afdronk.

Magré Chardonnay, Alto Adige, Südtirol, 2014 Chardonnay Een neus van banaan, ananas en tropisch fruit.
Een ware strogele smaakbom!

Batàr, Agricola Querciabella, IGT Toscana, 2013 Chardonnay, Pinot Blanc De druiven worden handgeplukt en vervoerd in kleine kistjes (8 kg), en daarna zeer zacht geperst in pneumatische pers; met nadien aparte (Chardonnay / Pinot Blanc) gisting gedurende 9 tot 12 maanden in nieuwe én oude Franse eiken vaten.
Deze wijn heeft een prachtig briljant goudgeel kleur en een bouquet van witte bloemen (meidoorn, acacia), exotisch fruit, boter en koffie; in de mond blijft hij zeer fris, rijp en elegant met een grote lengte. Topwijn van een topdomein !

Italië Rosé

Donna Doga, Toscane, 2013 Sangiovese Het domein Azienda Agricola Le Muricce wordt beheerd door Vlamingen.
De wijnstokken van deze Sangiovese staan op een zeer rotsachtige ondergrond, gevormd uit kalksteen, leem en zand.
De druiven worden handgeplukt gedurende de eerste twee weken van oktober; nadien lageren ze 6 maanden in roestvrij stalen kuipen.

Spanje Rood

Sospechoso, Vino de la Tierra de Castilla, 2012 Tempranillo Prachtige intense neus met impressies van aardbeien, bramen en een vleugje vanille.
Evenwichtige tannines met impressies van zwarte besjes, toasty toetsen, en peperig in de finale.

Payva Graciano, Extremadura, Ribera de Guadiana, 2014 Graciano Deze wijn toont een kleur van kersen met toetsen van violetten, heeft aroma’s van droog fruit, noten, rood fruit, balsamico en mineralen.
Krachtig in de mond met mooi evenwicht met lange afdronk.

Señorio de Nevada “Bronce”, Granada, 2010 Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah Afkomstig van de “Hacienda Señorio de Nevada”; gelegen in de sprookjesachtige Lecrin-vallei in de streek van Granada. Op een hoogte van 700m heerst hier een microklimaat beïnvloed door de Sierra Nevada. Tanninerijke, volle en toch fruitige rode wijn die in onze contreien een nobele onbekende is!
Exclusief voor Baravins geïmporteerd!

Rejadorada “Novellum”, Toro, 2015 Tempranillo (Tinto de Toro) Wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 30-60 jaar. De bodem bestaat uit zand, grind en klei. Een uitzonderlijke wijn gezien de Ruedastreek slechts 2% voorbehoudt voor rode wijnen...
Na de oogst worden de druiven opgeslagen in een koelruimte. Na afkoeling van de druiven, zal de gisting gebeuren.
Inheemse gisten worden gebruikt tijdens de gisting in inox tanks gedurende 90 dagen,
daarna gebeurt er een tweede rijping gedurende 12 maanden op eiken vaten.
Prachtige rode wijn met impressies van rijp zwart fruit, zwarte peper, zoete ceder, vanille, kaneel en cassis.
Heel vlezig en kruidig in de mond.

Lonecessario, Valencia, 2014 Bobal Heerlijke rode wijn met impressies van granaatappel, koffie en zwoele toasty toetsen in de finale.

Cuatro Pasos Black, Bierzo, 2012 Mencia Intense rode wijn met toetsen van speelse rode kersen, pruimen, viooltjes en mooie kruidige finale.

Horten, Campo de Calatravo (Almagra), 2014 Tempranillo De wijnen van deze bodega zijn heel speciaal daar de ranken op vulkanische grond worden geteeld.

De druiven worden manueel geselecteerd en in tijden van lagere temperaturen geoogst.
Mooie rode wijn met impressies van rode besjes, vanille en toast. Heel vol in de mond met lange afdronk.

Parcela n°5, Rioja, 2011 Tempranillo Deze dieprode wijn wordt uitsluitend gemaakt van druiven afkomstig uit de privé wijngaarden van Luis Alegre.
Manuele pluk en selectie van de druiven, 14 maanden lagering op eik en 6 maanden rust op fles zorgen ervoor dat deze wijn een complexe smaak heeft: kruidig, rijp rood fruit, toetsen van balsamico, vanille en kaneel.
Elegant en harmonisch met een lange afdronk.

Lòpez Cristobal, Ribera del Duero, 2012 Tempranillo, Merlot Hele mooi karaktervolle wijn met toetsen van besjes, bramen, frambozen en balsamico.
Eindigend met mooie vanilletoetsen in de finale.
Internationaal krijgt deze wijn veel hoge scores.

Parotet, D.O. Valencia, 2012 Mando, Mourvèdre Intense rode kleur, aroma’s van rijp rood fruit en lichte accenten van zwart fruit. Vrij aanwezige tannines met lichte hints van zoethout.
Deze wijn wordt gelagerd in oude amforen in 17e eeuwse kelders gedurende 14 maanden.

Abellars, Priorat, 2010 Cariñera, Grenache, Cabernet Sauvignon, Syrah Paarskleurige vlezige wijn met impressies van donker, rijp fruit, koffie en kruidig in de finale.
Aanrader voor wie van ”stevig” houdt!

El Gran Vino de Guarda Pontac, Rioja, 2005, 95% Tempranillo, 5% Graciano Intense kersenrode wijn uit de Spaanse Rioja. Deze topcuvée van de Bodega Luis Alegre wordt enkel geproduceerd in topjaren.
De wijn wordt minimum 14 maanden gelagerd op nieuwe Franse eiken vaten. De druiven worden manueel geoogst.
Complexe neus en krachtige tannines maken van deze wijn een Spaanse topper!

Señorio de Nevada “Oro”, Granada, 2013 Syrah, Cabernet Sauvignon Aroma’s van rijp, geconfijt fruit met subtiele hinten van specerijen, chocola, drop en tabak; fris, fruitig, met elegante, krachtige, harmonieuze tannines. 11 maanden rijping op nieuwe eiken vaten.

Spanje Wit

Señorio de Nevada, Granada, 2016 Viognier, Vijiriego Afkomstig van de “Hacienda Señorio de Nevada”; gelegen in de sprookjesachtige Lecrin-vallei in de streek van Granada. Op een hoogte van 700m heerst hier een microklimaat beïnvloed door de Sierra Nevada. Van deze fantastische witte wijn werden slechts 3.000 flessen gebotteld.
Rijp wit fruit (banaan, peer, perzik). Hele frisse, a-typische Spaanse witte wijn.
Exclusief voor Baravins geïmporteerd!

Pardevalles Albarin, Léon, 2015 Albarin Heerlijke witte wijn, heel minerale neus met aroma’s van peer, meloen en banaan. Fruitig met een zeer aangename afdronk.

Burgàns, Rias Baixas, Galicië, 2014 Albariño Heerlijke witte wijn met aroma’s van halfrijpe groene appeltjes, overrijpe citrusvruchten en perziken.
In de mond een lichte prikkeling met een fruitige toets, zeer aangenaam.

Luis Alegre Blanco, Rioja, 2014 90% Viura, 10% Malvasia Strogele wijn die minimum 6 maanden gelagerd werd op eik.
Manuele oogst van de druiven die geteeld worden op de hellingen van de Sierra Cantabria; op een hoogte van 650m.
We proeven rijpe gele vruchten (ananas, perzik, abrikoos) met een lichte houten toets.
Lange afdronk en goede balans tussen fruit, zuren en alcohol.

Mantel Blanco, Rueda, 2013 Verdejo Verdejo is de aromatische druivensoort achter de frisse witte wijnen van de Rueda-regio.
Volle Verdejo wijnen genieten een hoog aanzien, en geven kruidige, nootachtige toetsen met een evenwichtige zuurtegraad en een aanzienlijk bewaarpotentieel.
Gefermenteerd in eiken vaten, de houtgerijpte Verdejo's zijn nog rijker en complexer en bevatten zachte toetsen van noten en honing.

Ca n'Estruc, Catalunya 2015 Xarrel-lo, Macabeo, Chardonnay, Muscat Deze wijn werd in 2016 uitgeroepen tot beste prijs/kwaliteitswijn van de D.O. Catalunya. Witte wijn met een gevarieerd en rijkelijk aroma van appeltjes en pompelmoes, met een volle finale in de mond !
Vergelijk dit met een "Stille Cava" !!

l'Avi Arrufi; Cellar Pinol; Terra Alta 2012 Grenache Blanc Fruitige, kruidige strogele wijn met aroma's van perzik, abrikoos en rijp wit fruit. We proeven geroosterde en rokerige toetsen van eikenhout na één jaar lagering op nieuwe Franse eiken vaten. Lichtjes geoxydeerd !
Veel mineraliteit, krachtig en fluwelig in de mond met een stevige afdronk.
Zeer complexe witte wijn, welke een score kreeg van 92/100 bij Parker !

Rejadorada Verdejo, Rueda 2016 Verdejo De wijn heeft volop citrusfruit en aroma's van kruiden, buxus en gras. Een fruitige en droge witte wijn met een frisse en pure afdronk.
Verdejo is een Spaanse druivensoort, afkomstig uit het gebied "Rueda" (Noord-West Spanje onder Valladolid). De druif ontleent haar naam aan het Spaanse "Verde" wat groen betekent. In Rueda wordt sinds de 11de eeuw wijn verbouwd (oorspronkelijk uitsluitend wit, nù 2% rood...); Rueda kreeg grote bekendheid vanwege de productie van mooie, frisse en fruitige wijnen.

Tentenublo blanco, Rioja 2016 60% Malvasia Riojana; 30% Jaen Blanca; 10% Viura Tentenublo is een klein domein van Oliván Roberto, een uitzonderlijk getalenteerde jonge wijnmaker. De wijngaarden liggen op aanzienlijke hoogte, waardoor de wijnen alvast een streepje finesse voor hebben op de rest.
Oliván’s wijnstijl mag je als modern beschouwen, hier zeker geen doortimmerde houterige wijnen.
Puurheid, prachtige fruit- en terroirexpressie zijn signatuur aan zijn wijnstijl. Prachtige, frisse en verteerbare wijnen
met veel karakter en stijl.
Bekroond door Parker met 90/00 !

Spanje Rosé

Señorio de Nevada “Pinky”, Granada, 2016 Garnacha Afkomstig van de “Hacienda Señorio de Nevada”; gelegen in de sprookjesachtige Lecrin-vallei in de streek van Granada. Op een hoogte van 700m heerst hier een microklimaat beïnvloed door de Sierra Nevada. Van deze fruitige rosé werden slechts 6.000 flessen gebotteld.
Fantastisch intens rode roséwijn, bekroond met de “BACCHUS ORO”; de hoogste Spaanse onderscheiding. We proeven een mix van rood (bessen, aardbeien, frambozen) en wit fruit (banaan, peer).
Exclusief voor Baravins geïmporteerd!

Pardevalles Rosado, Castilië en Léon, 2015 Prieto Picudo De Pardevalles Rosado Prieto Picudo heeft een heldere, felle roze kleur.
Schitterende rosé met impressies van aardbeien, gecombineerd met een vleugje citrus.
Frisse en krachtige rosé!

Spanje Zoet

Caligo, Penedès, 2014 Chardonnay, Sauvignon Blanc, Albariño In het late najaar zorgt de zeebries ervoor dat er een vochtige mist hangt over de druivenranken. Net vòòr de druiven verschrompelen, worden ze geplukt en verwerkt tot deze heerlijk zoete witte wijn met intense aroma’s van abrikoos, nectar, oranje marmelade, mango en gember. Rijke en romige textuur, tonen van tropisch fruit en perziken met gerookte en gedroogde bloemennoties. Zeer vol van smaak, maar ook energiek, met een uitstekende helderheid en een pittige start.

Portugal Rood

Esporão Reserva Tinto 2013 Aragonès, Tincadeiro, Cabernet Sauvignon, Alicante Bouschet Dikke dieprode kleur met een stevige structuur van weelderig fruit. Het fruit is jong en crispy, de ondersteunende tannines zorgen voor bewaarpotentieel.
Dit was ooit de eerste wijn die Esporao maakte in 1985. Hij laat bij uitstek het rijke fruitige karakter zien dat typisch is voor de beste rode Alentejo-wijnen.

Portugal Wit

Esporão Reserva Branco 2015 Antão Vaz, Arinto, Roupeiro, Sémillon In de neus vinden we een complexiteit met veel fruitinvloeden zoals perzik en mandarijn, ondersteund door invloeden van Franse eiken vaten.
De smaak is romig : vooral rijp fruit en minerale accenten. De afdronk is heel mooi in balans en heeft een grote lengte.

Quinta da Pedra Escrita, Douro 2014 35% Verdelho; 35% Rabigato; 30% Alvarino Sterk zanderige, granieten bodem in de bovenste Douro-vallei, op een gemiddelde hoogte van 575 meter boven de zeespiegel. De granieten bodems leveren wijnen op met heel complexe aroma's en een lang leven.
De manueel geplukte druiven gaan in kleine geperforeerde dozen van 15 kg. Daarna volgt de koude fermentatie met een gecontroleerde temperatuur van ongeveer 16 °C. Vervolgens worden de druiven zachtjes geplet en geperst om het volledige aromatische potentieel te bewaren. Fermentatie in gebruikte Franse eiken vaten. Rijping op droesem na het oversteken van de wijn waarbij regelmatig geroerd wordt, tot de wijnen geassembleerd worden op het einde van de lente.
Door de koude nachten blijft de zuurtegraad behouden en worden de aromatische eigenschappen geconcentreerd. Sterke citrusaroma's en minerale aroma's, neus van grapefruit, discrete tropische vruchten en wilde bloemen geaccentueerd door een sterke mineraliteit van de puur granieten bodem met een terughoudende rokerigheid. Uiterst lang aanhoudende smaak met levendige citrusaroma's die een bijzonder elegante combinatie met een frisse en lange zuurtegraad opleveren.

Griekenland Rood

Mavro Kalavritino, Achaia-Peloponesos, 2015 Black of Kalavryta Dit wijndomein, pas opgericht in 2004, is gelegen op de hellingen van de berg Aroania (Peloponesos). Deze wijn wordt koel geserveerd en heeft aroma's van kers en aardbeien; mooi geïntegreerde tannines met een aangename en verfijnde afdronk.

Ktima Papaioannou, AOP Nemea, Peloponesos, 2010 Agiorgitiko Thanasis Papaioannou, de stichter van Estate Papaionnou, was één van de eerste Griekse wijnproducenten die het idee volgde dat elke wijn de specifieke karakteristieken moest behouden, die gelinkt zijn aan de druivensoort, de bodem, de positie van de wijnrank, en de procedures die toegepast worden door de producent.
Klassieke rode vinificatie. De wijn rijpt gedurende 12 maanden in eiken vaten en evolueert verder in de fles gedurende
6 maanden. Deze wijn kan nog ruim 10 jaar worden bewaard.
Rijke aroma’s van rood fruit, boter en karamel. Evenwichtig en afgerond in de mond.

Skipper Red, Tamiolakis, Kreta 2013 Syrah, Kotsofali Deze kruidige wijn met dieprode kleur heeft een neus van rood fruit, olijf en peper met een hint van vanille en toast. Dit is een goed gebalanceerde wijn van 30% Syrah en 70% Kotsifali (lokale Kretenzische druif) met zachte tannines en een mooie aciditeit en een mooie fruitige afdronk.Van deze wijn worden in dit familiebedrijf amper 6500 flesjes gemaakt!

Ramnista, Naoussa - NW-Griekenland, 2012 Xinomavro De oogst van deze druiven gebeurt manueel en vrij laat (midden oktober). Rijping gebeurt in oude eiken vaten gedurende 16 maanden, rijping op fles gedurende 6 maanden. Het domein wordt geleid door Yiannis Boutaris, een van de leidende figuren in de Griekse wijnindustrie, en staat vollédig los van de Boutari wine Group.
Rijke, complexe en intense wijn; robuuste tannines, toetsen van zongedroogde tomaten,zwarte olijven, truffel en sandelhout. Een verrassing !

Rhous Red, Tamiolakis, Kreta 2013 Mandilaria, Kotsofali Deze twee inheemse Kretenzische druivenrassen werden acht maanden opgevoed op nieuwe Franse eiken vaten en geven een perfecte balans tussen hout en fruit. Naast rijp, donker fruit, soepele tannines en de mooie harmonie in de mond zorgt deze wijn ook voor een aangenaam lange afdronk.

Touriga Nacional, Drama 2012 Touriga Nacional Dit topwijnhuis uit Drama maakte een heel beperkte (300 flessen!!!) productie op basis van de Portugese Touriga Nacionaldruif.
Deze intense wijn verouderde 12 maanden op nieuwe Franse eik; in de mond is hij rijkelijk en fluwelig met zachte tannines en een lange fruitige afdronk.
GROOTSE Wijn !!!

Fleva, Domaine Skouras, Peloponesos 2014 Syrah De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 650m en de ranken zijn gemiddeld 18 jaar oud. Het Middellandse zee-klimaat is typisch voor deze streek : vochtige winters, warme en droge zomers met veel zon. De druiven worden manueel geplukt in kleine kistjes begin september;
Alcoholische fermentatie in inox-vaten bij een gecontroleerde temperatuur van 23°. Rijping nadien op nieuwe Franse eiken vaten gedurende 16 maanden, waarvan 5 sur lie.
Diepe donkerrode kleur, met in de neus aroma's van bosbessen, pruim en zwarte kersen. We proeven hinten van zwarte peper, laurier, tym, truffel, zwarte chocolade en tabak. Volumineus en complexe, rijke tannines !

Griekenland Wit

Ritinitis Nobilis, Peloponesos Roditis Deze Retsina wordt beschouwd als de koning der Retsina-wijnen. De ranken hebben een beperkte opbrengst en het hars komt van de Pinus Halpensis-dennen die op het domein gekweekt worden.
Verfrissende en verrassende wijn, perfect in balans; aroma’s van citrusvruchten en eucalyptus, delicaat verworven met de fijne harssmaak. Aroma’s van munt in de afdronk.
Verrassende Retsina!

Malagouzia, Alpha Estate - Amyndeon, 2015 Malagouzia Winterse witte wijn met een verrassend "warme" smaak...levendige gele kleur met groene reflecties; toetsen van rijpe gele appel, geel fruit en kruiden. Zijdezachte afdronk!

Mantinia Nasiakos, Domaine Semeli, Peloponesos, 2014 Moschofilero In de neus vinden we rozenblaadjes, limoenbloesems, nectarine, verse kruiden en minerale toetsen.
Knapperig, goed gestructureerd, met een heel mooie en frisse aciditeit; met smaken van groene appel en citrus met een lange afdronk.

Atlantis, Santorini, 2016 Assyrtico, Athiri, Aidani De beperkte opbrengst per rank zorgt voor body en structuur in deze wijn; discreet in de neus met toetsen van citrus.

Skipper White, Houdetsi-Kreta, 2013 Vidiano, Plyto Dit pareltje van een klein familiebedrijf op Kreta is gemaakt op basis van twee Kretenzische druiven, met een paar maanden lagering op nieuwe Franse eiken vaten.
We hebben zacht wit fruit en amandel in de neus, en we proeven een levendige, perfect evenwichtige, ronde wijn met een lange afdronk.

Aidani, Artemis Karamolegos Winery, Santorini PGI, 2015 Aidani Aidani, de rijzende ster van Santorini.
Deze wijn is gemaakt van 100% Aidani druiven. De druiven zijn afkomstig van wijnstokken van gemiddeld 15-20 jaar oud, geplant in vulkanische bodem met elementen van leisteen en stenen in de dorpen van Pyrgos, Kamari en Megalochori.

Ktima Gerovassiliou, Epanomi 2016 Viognier Deze wijn van de Franse Viognierdruif is het paradepaardje van domein Gerovassiliou. Deze jaargang ligt in dezelfde lijn als de voorgaande die bekroond werden als "Beste Viognier", goud kregen van Decanter en 93 punten scoorden bij Winespectator.
6 maanden houtrijping op nieuwe Franse eiken vaten.
Prachtige neus van perzik, peren, bloemen en een vleugje karamel; in de mond vol en rijk met een lange afdronk.
Kan jong gedronken worden maar heeft een minimum bewaarpotentieel van 10 jaar !

Techni Alipias, Assyrtico, Drama 2016 Assyrtico Deze 100% Assyrtico-wijn is volledig gemaakt in de stijl van Santorini, terwijl de wijn eigenlijk uit de regio "Drama" komt.
Een wijn, perfect in balans met een mooie mineraliteit, verfrissende zuren en een zeer lange harmonieuze afdronk.
Parker bekroonde deze wijn met 89 punten !

Gentilini Robola "Wild Paths", Kefalonia 2016 100% Robola Deze aromatische wijn van de lokale druif Robola met wilde gisten van het eiland Kefalonia toont eerst het typisch frisse en krokante karakter van de druif.
De beperkte productie, de grote hoogte waarop de druif groeit en de kalkgrond creëeren een schitterende complexiteit met mineraal karakter. Een hint van toast en perzik sluiten af en dan volgt een mooie lange afdronk.

Idisma Drios, IGP Drama Chardonnay Idisma Drios betekent letterlijk vertaald : "de rijke zoetheid die eiken vaten aan wijn geven".
Deze fijne Chardonnay werd vijf maanden gelagerd op nieuwe Franse eiken vaten. Hij heeft een complex bouquet dat wordt aangevuld met een evenwichtige balans in de mond en een aangename scherpheid met mooie zuren.
Bewaarpotentieel tussen de acht en de tien jaar !!

Alpha Estate, IGP Florina, Macedonië 2016 Sauvignon Blanc De wijnranken bevinden zich op een hoogte van 620m/710m in een semi-continentaal klimaat, met koude nachten, veel neerslag en sneeuw in de winter terwijl de zomers eerder droog zijn. Het hele jaar door waait er een noordoostelijke wind; de bodem bestaat uit zavel en zand.
Heldere lichtgele kleur met groene reflecties; expressief in de neus : lychee, meloen, mango en honing.
Rond, zacht, vettig en toch verfijnd. Knapperig fris en perfect in balans, mooi gestructureerde finale.

Griekenland Rosé

14-18h, Peloponesos, 2016 Agiorgitiko Na de traditionele gisting in inox tanks blijft het sap gedurende 14 tot 18u in contact met de schillen om de kleur en de smaak te bevorderen. Intense en fruitige aroma's van rood fruit.
Kwaliteitsvolle rosé!

Griekenland Zoet

Tsantali Mavrodaphne, Patras 70% Mavrodaphne; 30% Black Corinthian De ligging van deze kleine wijngaarden bevinden zich rond de golf van Corinthe, tot 200m boven de zeespiegel is het klimaat er mild-mediterraans.
De smaak van deze zoete rode wijn gaat heen en weer tussen Banyuls en Porto en houdt er toch een eigenzinnig karakter op na. Deze wijn werd vijf jaar gelagerd op oude Franse eiken vaten.
Hij overtuigt met een prachtig boeket van rozijnen en gedroogde vijgen met hinten van koffie en vanille. In de mond proeven we gedroogde rozijnen, dadels, vijgen en specerijen. Is de perfecte match met donkere chocolade of blauwe kazen !

Samos Grand Cru 100% Muscat Blanc à petits grains Deze frisse, zoete witte wijn heeft een perfecte balans tussen zoet en zuur en is een topwijn in de categorie "zoet". Zomaar van te genieten, ofwel bij desserten met zoet fruit of gele kazen.
Sinds 2012 wint de wijn ieder jaar goud bij de categorie "zoet" (Berlijn, Bejing, Monaco, Decanter e.a.)

Argentinië Rood

Bodega Septima - Gran Reserva 2012 Malbec, Cabernet Sauvignon, Tannat Dieppaarse kleur; expressieve smaak met aroma’s van zwarte chocolade en hints van rode vruchten en viooltjes.
Elegante, tanninerijke wijn!

Argentinië Wit

Bodega Septima – Septimo Dia 2013 Chardonnay Met passie gemaakte volle wijn. De helft van de druiven rijpt minimaal 8 maanden in oude Franse eik en wordt daarna vermengd met de andere helft die 8 maanden rijpt in een inoxtank. Strogeel met een lichtgroene tint, fris en fruitig met een zweempje vanillesmaak.

Zuid-Afrika Rood

AA Badenhorst Family Wines Red Blend, Swartland, 2014 Shiraz, Grenache, Cinsault, Tinta Barocca Van deze uitzonderlijke wijn werden slechts 10000 flessen gebotteld. De druiven werden manueel geplukt en minutieus geperst met de voeten! Dit gebeurt na een “afkoelperiode” van twee dagen in gekoelde tanks. Na de fermentatie wordt de wijn gedurende zestien maanden gelagerd op hout.
Deze wijn is nog maar de vijfde jaargang van het huis Badenhorst en is rijk aan tannines. We proeven zwarte kersen, peper en hints van lavendel en bramen.
Een onbekende maar sensationele smaakbeleving!

Bellingham, Franschhoek 2015 Pinotage De druiven worden handgeplukt tijdens de droge februarimaand, waarna de fermentatie plaatsvindt in eiken vaten gedurende minimum zes maanden. We hebben een dieprode, tanninerijke wijn met in de neus zachte aangename kruiden, pruimen en moerbessen. In de mond proeven we rood bosfruit zoals aardbeien, frambozen en blauwe bessen.
Levendige tannines in de finale.

Zuid-Afrika Wit

Bellingham, Whole Bunch Roussanne, 2014 Roussanne Een diep individualistische wijn met sierlijke wilde kaap-bloemen, de inheemse 'fynbos en kruidenthee aroma’s worden ondersteund door zachte, kiwi, ananas en tropische perzikken en maken deze levendig. Geïntegreerd met een subtiel gekruide finish doorweven met hints van honing. Een unieke witte wijn met een levendige en jeugdige frisheid.
Prachtig gelegen tussen de bergen van Groot Drakenstein in de Franschhoek Vallei bevindt zich de Bellingham Winery. De eerste duizend wijnstokken werden hier in 1693 geplant. Wat destijds begon onder de naam 'Bellinchamp' is uitgegroeid tot een van Zuid-Afrika's toonaangevende wijnbedrijven. In 1943 werd Bellingham eigendom van Bernard Podlashuk een gedreven pionier en lange tijd dé drijvende kracht achter Bellingham. Bellingham weet als geen ander de klassieke principes van een goede wijn te combineren met nieuwe, moderne ideeën.

Bellingham, Hand-Picked Viognier, 2015 Viognier Manuele pluk en selectie van de druiven geven deze Viognier na 7 maanden rijping op Franse eik, een unieke smaak.
We proeven de kruidigheid, gemengd met rijpe perzik, lychees en tropisch fruit; een meesterwerkje!

Steengoed, Paarl Chenin Blanc De wijngaarden bevinden zich in de West-Kaap en liggen in verschillende klimaatzones waar de druiven op meesterlijke wijze geselecteerd en gemengd worden. De druiven voor deze Chenin Blanc worden geselecteerd uit wijngaarden met een granietrijke bodem. Dit type ondergrond geeft de wijn zijn herkenbare elegante finesse, zuivere mineraliteit en frisse smaak.
We herkennen aroma's van limoen, citrus en verse guava, typerend voor Chenin Blanc !

AA Badenhorst Family Wine White Blend 2015 Chenin Blanc, Grenache Blanc, Roussanne, Viognier, Verdelho, Marsanne, Clairette Blache, Palomino, Chardonnay Uitstekende Zuid-Afrikaanse blend van een gereputeerd huis. Aroma's van citrusvruchten,gember en honing, noten en stro.
De finish is lang, zijdezacht en romig.

Bulgarije Rood

Angelus Estate Young Stallion, 2014 Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah Intense rode wijn met aroma’s van bramen, zwart fruit en kersen; uitgesproken fruitigheid!

Bulgarije Wit

Angelus Estate White Stallion, 2014 Chardonnay, Viognier, Sauvignon Blanc Kristalhelder, goudgeel met aroma’s van citrus, honing, bloemen en vanille.
Een vleugje amandelolie en gegrilde sinaasappelschil; lange en aangename afdronk.

Via Istrum Sauvignon Blanc, 2013 Sauvignon Blanc Zeer uitgesproken smaak met mooie rijpe zuren, sinaasappel en citroenaroma’s; aangevuld met pompelmoes en gebakken peer.
Frisse, verfijnde body.

E-M Blanc de Noir, Eduardo Miroglio; 2015 Pinot Noir Frisheid, appeltjes en aardbei in de neus, met een delicate rokerige nuance. De druiven worden handgeplukt en gefermenteerd in inox tanks.
De smaak is romig en mondvullend met een botteriken afdronk.

Hongarije Rood : tijdelijk géén referenties

Hongarije Wit

Nyakas Budai Aligvàrom, 2014 Chardonnay, Rizlingszilvani, Irsai Olivér, Pinot Gris, Sauvignon Blanc Nyakas ligt even ten westen van Budapest en ontleent zijn naam aan de heuvels van Nyakas rondom het wijnhuis. De kalk, de minerale concentratie en het speciale microklimaat geven een unieke, geurige smaak aan deze wijn. Een ontdekking!

Hongarije Zoet

Tokaji Aszú 5 puttonyos, 2013 30% Hárslevelú, 70% Furmint Een ware zoet-frisse ontdekking!
Vier jaar (!) gerijpt in kleine eikenhouten vaten.

Roemenië Wit

The Vine In Flames Chardonnay, Dealu Mare, 2016 Chardonnay De Dealu Mare-regio is gekend voor het produceren van hoogstaande, gekwalificeerde wijnen, daar het op dezelfde breedtegraad ligt als Bordeaux.
Deze wijn heeft een mooie goudgele kleur, met aroma’s van tropisch fruit.
We proeven een evenwichtig bouquet van ananas en tropisch fruit, met een lichte vanilletoets in de afdronk.
Fijne houttoets, verweven met frisse, aangename zuren.

Slovenië Wit

Pullus Chardonnay, Stajerska (Noord-Oost - Slovenië), 2015 Chardonnay Pullus Chardonnay is een typische vertegenwoordiger van Ptujska Klet. Het is een typische en expressieve Chardonnay. Het aroma doet denken aan grapefruit, boter en houttoetsen.
De smaak is prachtig rond, en is een uitstekende aanvulling op het bouquet met haar zuurtjes en suikers.
Pullus Chardonnay 2015 is een moderne, aantrekkelijke wijn en eindigt al jaren bovenaan bij internationale wijncompetities.

Oostenrijk Rood

St-Laurent Réserve, 2014 St-Laurent Deze wijn van het topdomein Leth wordt gemaakt van de St-Laurentdruif (een variante van Zweigelt), die men nergens anders vindt.
Met een intens kersenrode kleur is deze wijn een vat van aroma’s van rijp rood fruit aangevuld met een lichte kruidigheid; een zeer smaakvolle wijn met een lange afdronk.

Oostenrijk Wit

Weingut Leth, 2014 Chardonnay De familie Leth doet reeds 25 jaar aan ecologisch verantwoorde wijnbouw, de oogst gebeurt uitsluitend manueel met strikte sortering van de beste druiven.
Rijping gebeurt 50% in nieuwe, en 50% in oude Franse eiken vaten, gedurende 12 maanden; zonder filtering voor botteling.
Zachte neus met geroosterde toetsen, roomboter, broodkruim, cacao en karamel; zacht, gul en rijp in de mond met complexe aroma’s en een lange afdronk: een aristocratische wijn!

Roter Veltliner, Scheiben 2015 Roter Veltliner Omwille van de benaming denken velen aan een rode wijn; niets is minder waar : deze wijn wordt gemaakt van een zeldzame en vrij onbekende druivensoort; nl de Roter Veltliner.
Iéts ronder dan de Grüner Veltliner met zowel aroma's als smaken van vele rijpe vruchten.
Tegelijkertijd bevat deze wijn voldoende zuurtegraad om zijn frisheid te behouden.

Verenigde Staten Rood

Kendall Jackson Vintner’s Reserve Zinfandel, 2013 Zinfandel Kendall-Jackson Vintner's Reserve Zinfandel is een zeer karakteristieke Amerikaanse rode wijn van dé druif van Californië! De prachtige dieprode Zinfandel heeft aroma’s van pruimen en donker fruit met heerlijke accenten van ceder en kruiden. In de smaak veel rijp fruit, zachte vanille door acht maanden rijping op eikenhout en een lange afdronk.

Brotherhood, Hudson River Valley; New York 2012 100% Merlot Opgevoed op klei- en kalksteen, waardoor we ondanks een krachtige smaak, toch milde tannines waarnemen.
We proeven zwart fruit zoals bessen, zoete kersen en bramen.
Zes maand rijping op eiken vaten.

Verenigde Staten Wit

Fox Run Vineyards, Finger Lakes, New York, 2014 Riesling Afkomstig uit Finger Lakes, New York.
Helder witgele kleur, citrusaroma en citroenzeste.

Kendall Jackson, Californië, 2014 Chardonnay Deze wereldwijde topper is een heerlijk volle en licht romige wijn uit Californië (Monterey County, Santa Barbara County en Mendocino County).
Knapperig, fris en elegant met heerlijke aroma’s van mango, ananas, perzik, appel en peer.
De meest geschonken Chardonnay in de VS; het huis bekwam als eerste het duurzaamheidscertificaat van Californië!

Francis Ford Coppola "A Votre Santé"; 2015 Chardonnay Afkomstig van wijngaarden gelegen in Mendoza, Monterrey, North Coast en Sierra Foothills waar de Pacific zorgt voor een mistig en koeler klimaat, wat uitmunt in een witte wijn met een levendig fruitkarakter, een evenwichtige zuurtegraad en fraaie mineraliteit. De "Votre Santé" is gefermenteerd in een combinatie van nieuwe eiken vaten en roestvrij staal om elegantie en balans te bekomen.
Lichte aroma's en smaken van peer, perzik, kweepeer en kamperfoelie met een vleugje mineraliteit. Toetsen van vanille en nootmuskaat door de eiken veroudering brengen de wijn mooi in balans !

Fox Run Vineyards "Arctic Fox" 100% Cayuga Winterse witte wijn uit Finger Lakes, New York.
Gedurende drie weken gefermenteerd in inox tanks.
We proeven citrus, mandarijntjes en perzik.

Chili Rood

Grez, Alto Cachapoal, 2012 Cabernet Sauvignon, Carmenère, Merlot, Lacrima Christi, Viognier Grootse en unieke Chileense NATUURwijn van een familiaal domein dat slechts +/- 5000 flessen per jaar produceert; irrigatie van de wijngaard is overbodig gezien de mineraliteit van het terroir.
Het domein werd volledig hernieuwd in 2005 met de bedoeling de wijnen ondergronds te lageren in klei-amforen gedurende minimum één jaar.
Géén machinale verwerkingen, een grootse topper !!!

Valdivieso Reserva, Santiago, 2013 Carmenère Deze rode wijn smaakt naar paprika, rode bessen en cassis. Hij is lekker soepel met een aangename bite in de nasmaak.
Een geconcentreerde wijn boordevol zwart fruit.
Omwille van het Chileense klimaat gedijt de Carmenèredruif hier op haar best !

Chili Wit : tijdelijk geen referenties

Nieuw-Zeeland

Babich Sauvignon Blanc, Marlborough, 2016 Sauvignon Blanc Babich Sauvignon Blanc kent een klassieke vinificatie in inox kuipen. Bedoeling is voornamelijk om de typische aroma’s van de druif te presenteren en voldoende frisheid te brengen. De druiven staan aangeplant in wat de beste omgeving is voor de cultivatie van Sauvignon Blanc in Nieuw Zeeland; namelijk Marlborough.
Het glas geeft een vollere, rijpere, zachtere stijl die zich goed ontwikkelt met fris en tropisch fruit.
De neus geeft aromas van kruisbes, kruiden en tropische toetsen.
Fruitige start met opnieuw kruisbes en meloen, een heerlijke smaak met een pittige, lange minerale en kruidige afdronk.

Seresin "Marama" Marlborough 2012 100% Sauvignon Blanc Het domein Seresin werd opgericht in 1992. Zowel de wijngaarden als de olijfbomen dragen een bio-certificaat.
Het domein is enkel bereikbaar per boot.
De Marlborough regio leent zich als géén ander voor deze variëteit.
Verticale degustaties (meerdere jaargangen van dezelfde wijn) van deze Seresin Sauvignon Blanc bevestigen de continuïteit en kwaliteitsklim, evenals het goede bewaarpotentieel.
Voor deze topcuvée 'Marama' worden enkel de rijpste, handgeplukte druiven gebruikt (biologisch geteeld). Deze worden rechtstreeks in eiken vaten vergist.
Fonkelend strogeel, intens opstuivend ananasfruit, appel en kruisbes alsook een hint van honing.
Het rijke fruit geeft een visceus gevoel en legt meteen een zijden laag in de mond. De frisse zuren maken het plaatje helemaal áf. De afdronk lijkt wel een eeuwigheid aan te houden.
Bekroond door Robert Parker met 90/100!

Natuurwijn Rood

Lous Grezes, “Cuvee Treesor”, Languedoc, 2012 Syrah, Grenache Natuurlijke vinificatie; vrij van sulfieten, 36 maanden vatlagering op oude vaten; edele en aanwezige tannines!

Lous Grezes, “Cuvée Alibi”, Languedoc, 2007 Grenache Geen filtering, geen klaring, vrij van sulfieten, 18 maanden natuurlijke gisting, manuele oogst.
Tannines die retronasaal en fraicheuraspect nalaten, volle fruitsmaak!
Kan de vergelijking met Bourgognewijnen makkelijk aan!

Lous Grezes “VT”, Languedoc, 2009 Cabernet Sauvignon Vendange Tardive; handmatig geoogst tijdens 2de week van november 2009.
Lekker bij dessert of kaas of gewoon om te genieten !

Natuurwijn Wit

Lous Grezes, “Les Elles”, Languedoc, 2016 Chardonnay Vrij van sulfieten, manuele oogst, druiven gekneusd met de voeten door meisjes en dames!
Natuurlijke vinificatie; één jaar rijping waarvan 50% op eiken vaten en 50% op inox. Geen filtering noch klaring, dit kan een residu nalaten.

Natuurwijn Orange

Lous Grezes, “Orang-e-elles”, Languedoc, 2014 Chardonnay “Witte” (oranje!) wijn gemaakt volgens het vinificatie-proces van rode wijn; schillen en steeltjes worden meegegist met het sap.

GT-O, Le Plan-Vermeersch, Côtes dus Rhone, 2016 Viognier “Witte” (oranje!) wijn gemaakt volgens het vinificatie-proces van rode wijn; schillen en steeltjes worden
meegegist met het sap, waardoor we een “witte” wijn krijgen met tannines! Droge, organische wijn met aangename mineralen!
Aanrader voor wie eens “iets anders” wenst te proeven!

Vlaanderen Rood

Waes Rood Regent, Gent, 2009 Regent Regent is in de Nederlandse en Belgische wijngaarden op dit moment het belangrijkste ras voor de productie van rode wijn. Het ras geeft kleine tot middelgrote blauwe bessen aan kleine tot middelgrote enigszins compacte trossen. De bessen rijpen in Nederland en België vanaf eind september en worden erg zoet met een kruidige smaak.
Regent brengt een zeer donkere, tanninerijke wijn voort, met aroma’s van bosvruchten.

Waes Rood, Gent, 2015 Rondo, Regent, Leon Millot Manuele behandeling gedurende oogst en behandeling. Gerijpt in houten vaten van Franse én Amerikaanse eik.
Diepe, paarsrode kleur. Een bouquet van zwart fruit, viooltjes, peper en cacao, dat zich in de mond doorzet in complexere, meer geëvolueerde toetsen van hout en kruiden; het geheel wordt ondersteund door een brede, ronde structuur met een goed potentieel.

Vlaanderen Wit

Waes Wit, Gent, 2016 Solaris, Bianca Fantastisch product van eigen, Gentse, bodem.
Briljant lichtgele kleur met groene schijn. Ontwikkelt intense aroma's van abrikoos, citrus, rozen en zachte kruiden. 
We zijn uitermate trots deze wijn, die verkozen werd tot beste Belgische witte wijn in 2015, te kunnen aanbieden.

Nobel, Lochristi, 2016 Bronner, Johanniter Een droge, witte wijn met uitgesproken aroma’s en een aangename balans tussen zuren en fruit. In de neus fruitig, licht rijpe appel en kweepeer met een volheid, maar vooral frisse strakke zuren.
De Johanniter geeft een erg goede Riesling-achtige wijn met een stevig zuurgehalte en een stevige hint van Pinot Gris.
Bronner brengt een krachtige, fruitige wijn; lijkend op de Weissburgunder. Opbrengst beperken is noodzakelijk voor een goede, kwalitatieve wijn.

Wallonië Rood

Domaine du Bon Baron “Acolon”, Namur, 2014 Acolon Eén jaar gerijpt op nieuw Franse eiken vaten in de kelders van Château Bon Baron. Een krachtige jonge rode wijn met een prachtige edelheid. De Acolon is met haar fruitigheid en volle kruidige aroma’s harmonieus. In de neus zijn aroma's van rood en zwart fruit, zoals frambozen, bramen, bosbessen en pruimen terug te vinden. Door de rijping op hout is de wijn tanninerijk in structuur met smaken van peper, paprika, eucalyptus, vanille en eikenhout in de mond.

Wallonië Wit

Domaine du Bon Baron “Blanc des Noirs”, Namur, 2016 Pinot Noir Een frisse, fruitige, elegante witte wijn met een lichte Muskattoon. We proeven aroma’s van citrus, gele appel en vanille.
Deze wijn is het resultaat van wijnmaakster Jeanette Van Der Steen, die hard werk, een mooie droom en een niet-aflatende ambitie omzet in de absolute top van de Belgische wijnen. Het huidige klimaat in Profonvile is vergelijkbaar met het klimaat uit de Bourgogne van 150 jaar geleden… Alle druiven worden manueel geplukt en ondergaan een strenge selectie alvorens ze in de pers belanden.